Winkelklik
Image default
Financieel

De voordelen van achteraf betalen

Als je bent zoals de meeste mensen, ben je waarschijnlijk gewend om dingen vooraf te betalen. Of het nu gaat om je huur, je auto of je Netflix-abonnement, we zijn gewend om ons zuurverdiende geld uit te geven voordat we de dienst of het product waarvoor we betalen daadwerkelijk ontvangen. Maar wist u dat het ook anders kan? Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om achteraf te betalen, en dat heeft een aantal voordelen. Lees verder voor meer informatie!

 

Bespaar geld op de kosten voor rente

Wanneer je achteraf betaald, dan kan het zijn dat je hierover rente betaald. Vooral bij het gebruik van een creditcard, waarbij je in termijnen betaald, is de Achterafbetaleninformatie dat je bovenop je aflossing, ook een deel rente betaald. Nu is dit niet zo op het moment dat je het openstaande bedrag binnen een bepaalde periode betaald. Wel is het goed hier serieus rekening mee te houden. Het kan je op bijvoorbeeld een nieuwe televisie zomaar enkele tientallen of zelfs honderden euro’s meer kosten, dan wanneer je besluit je aankoop direct te betalen.

 

Meer flexibiliteit

Achteraf betalen geeft u ook meer flexibiliteit bij het doen van betalingen. In plaats van vast te zitten aan een vaste betaling elke maand, kunt u ervoor kiezen om meer of minder te betalen, afhankelijk van uw huidige financiële situatie. Dit kan van levensbelang zijn als u een onverwachte uitgave hebt of als uw inkomen van maand tot maand schommelt. Simpel gezegd, achteraf betalen geeft u meer controle over uw financiën. 

 

Tot slot

Achteraf betalen wordt steeds populairder. Allereerst heeft het als grote voordeel dat je eerst rustig je aankoop kunt bekijken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je bepaalde aankopen toch kunt doen, ondanks het feit dat je nog geen geld hebt. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een kapotte wasmachine. Hier kun je natuurlijk niet zonder. Hoe fijn is het dan, dat je deze al wel vast kunt bestellen en vervolgens 14 dagen de tijd hebt om te betalen. Dit geeft je een stuk rust, waardoor je minder financiële stress ervaart. Wel is het handig vooraf de Afterpayinformatie te raadplegen, zodat je weet wat je verplichtingen zijn.