Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Card sorting: content optimalisatie door je klanten

Het is erg logisch om van bepaalde dingen uit te gaan: logica lijkt namelijk voor iedereen hetzelfde. Toch is dit in veel gevallen niet helemaal waar. Verschillende associaties zorgen voor verschillende betekenissen, waardoor logica verschilt. Dit klinkt allemaal misschien vaag, maar het resultaat hiervan kan te merken zijn op je website: je bezoekers vinden niet wat ze willen vinden op de plek waar ze het verwachten. De oplossing: card sorting. We leggen je er meer over uit!

Wat is card sorting?

Card sorting is een manier van usability testing: je test hiermee de gebruiksvriendelijkheid van je website. Wanneer we het hebben over card sorting, spreken we over een specifieke tak van gebruiksvriendelijkheid, namelijk de logica in de opbouw van je website. Jouw website is namelijk opgebouwd uit veel verschillende segmenten, waarvan veel segmenten relevant zijn aan de ander.

Wanneer je card sorting wil uitvoeren, split je al deze segmenten los van elkaar op. Vervolgens vraag je een klant om deze segmenten te clusteren. Onderwerpen die bij elkaar horen, worden bij elkaar gezet, tenminste als dit is wat je klant verwacht. Door de resultaten hiervan goed te analyseren, vind je misschien dat je klant ergens heel anders over denkt dan jij zou doen!

Hoe verwerk je card sorting?

Nadat je meerdere relevante personen ondervraagd hebt en de card sorting methode hebt uitgevoerd, ga je de resultaten vergelijken. De uitkomst hiervan: de nieuwe opbouw van je website of applicatie. Nu je weet waar je klanten bepaalde informatie verwachten te vinden, maakt het eigenlijk niet meer uit waar jij dit zelf zou verwachtend. De gebruiksvriendelijkheid van je klant staat voorop en zal logischerwijs ook de resultaten van je website bepalen. Oftewel, je voert de gemaakte clusters door en geniet van een logischere opbouw.

Card sorting uit laten voeren door een specialist

Alhoewel card sorting erg eenvoudig klinkt, is het niet raar dat je bij deze testmethode toch enige hindernissen zult ervaren. Je bent hierin zeker niet de enige! De oplossing hiervoor is gelukkig erg eenvoudig, namelijk in zee gaan met een agency als Traffic Today. Zij weten precies hoe ze card sorting gericht en effectief inzetten, waardoor jouw website binnen no-time presteert zoals je wil!

 

https://www.traffictoday.nl/