Winkelklik
Image default
Vervoer en transport

E-bike winkel

Elektrische fietsen zijn vandaag de dag razend populair. In het verleden werd er over de elektrische fiets wellicht gedacht dat deze alleen werd gebruikt door een oudere doelgroep. Maar nu zien we vrijwel iedereen op een elektrische fiets, oud, jong, student of moeder, de e-bike kan voor iedereen een goede oplossing zijn. De e-bikes zijn er dan ook in allerlei verschillende modellen en kleuren, er zal voor elke gebruiker een fiets zijn die aansluit op de wensen en de levensstijl. De e-bikes zijn tegenwoordig op heel veel plekken beschikbaar, waaronder ook online. Op deze websites heb je een duidelijk overzicht van het aanbod, waaronder ook ebikes zwart.

 

Voordelen van een elektrische fiets

Het grootste voordeel van de e-bike is dat je met weinig inspanning snel lange afstanden kunt afleggen. De fietsen gaan ongeveer 25 kilometer per uur, soms wel harder en de motor doet het meeste werk. Je hoeft zelf slechts een klein beetje te trappen. Voor jongeren die een lange afstand moeten fietsen naar school, voor moeders die de kinderen naar school moeten brengen en voor mensen die gewoon graag veel fietsen, is een e-bike dus een goede oplossing. De fietsen hebben vaak een actieradius waarmee je genoeg kan fietsen, ongeveer zo’n 150 kilometer voordat je de batterij weer op hoeft te laden.

 

Valkuilen

Voordat je een elektrische fiets aan gaat schaffen moet je wel overwegen dat er ook wat valkuilen kunnen zijn. De grootste daarvan is misschien wel de aanschafprijs. De e-bikes kunnen erg duur zijn, met startprijzen van een paar duizend euro. Daarnaast moet je niet vergeten om de batterij regelmatig op te laden en zijn de fietsen interessant voor dieven. Het beste is daarom om de fiets te stallen op een privé plek zoals in de tuin of in de garage. Als de fiets buiten blijft staan, kan dit een doelwit worden voor dieven. Je moet ook de batterij mee naar binnen nemen als de fiets buiten staat, want ook de batterij halen ze er zo vanaf. Ook zijn de fietsen zwaarder dan een reguliere fiets. Toch zijn de voordelen voor veel mensen een goede motivatie om toch te kiezen voor een e-bike. Als je nog twijfelt over het aanschaffen van een e-bike, weeg dan goed af of de fiets ook echt iets toevoegt. Misschien ervaar je niet veel meer voordelen dan met een normale fiets.

 

Een e-bike voor iedereen

Zoals eerder gezegd, is er dus een e-bike voor iedereen. Voor de sportieve fietser, de schoolfietser, de stadsfietser en de gezinsfietser. Er zijn ook elektrische bakfietsen, waar alle boodschappen en kinderen gemakkelijk in passen. Dan kan je voortaan de auto laten staan en gemakkelijk van school naar huis fietsen, zonder in de ochtend in de file te staan. Als je iets meer opbergruimte wil, maar niet een elektrische bakfiets wil, dan kan je ook elektrische mamafiets fietstassen aanschaffen. Op deze manier heb je meer opbergruimte op een normale e-bike. Fietstassen zijn ook handig voor scholieren, zodat zij hun rugtassen en boeken daarin kwijt kunnen als ze naar school fietsen. Ook voor recreatieve fietsers zijn fietstassen handig, om bijvoorbeeld eten en drinken in mee te nemen. Fietsen reviews Amslod bekijken?  Bij Trustpilot wordt je overtuigd van de keuze voor een Amslod E-bike.