Ik heb de afgelopen kerstdagen gebruik gemaakt van een cateraar voor de kerstdagen en kan iedereen adviseren hier ook eens over na te denken wanneer je met je familie een gezellig kerstdiner wilt laten verzorgen

Het valt niet altijd mee om aan het einde van het jaar alles perfect geregeld te krijgen. Mijn naam is Monica de Vries en ik probeer ieder jaar een feest te maken van de kerstdagen. Zelf kom ik uit een groot gezin kom met 3 zussen en 2 broers en we zijn als familie nog steeds erg goed bevriend. Ook hebben we ondertussen allemaal onze eigen kinderen en mogen we ons gelukkig prijzen met nog gezonde ouders. Nu hebben we al verschillende jaren samen met elkaar de kerstdagen buitenhuis doorgebracht en zijn we zelfs met alle kinderen en ouders de kerstdagen in Oostenrijk midden in de sneeuw gevierd. Dit was op zich een fantastische belevenis en zullen we nooit meer vergeten. Dit jaar hadden we alleen gepland om gewoon bij mij thuis de 1e kerstdag te gaan vieren en eigenlijk was ik hier enorm gespannen door. We zijn met alle kinderen erbij toch al snel met 24 personen en hoe ga ik dat nu allemaal regelen.

Het begon met een simpele to-do lijst

Omdat dit voor mij de eerste keer is om dit te gaan regelen ben ik begonnen met een to-do lijst voor alle activiteiten die ik voor mezelf had bedacht. Ik werd niet goed van het continue nadenken over alle details voor deze dag en merkte dat als ik het op papier schreef ik er direct een stuk rustiger van word. Bovendien kun je alle onderwerpen goed clusteren en ja zelfs onderwerpen weer van het lijstje schrappen omdat het anders allemaal te veel voor 1 enkele dag zou worden. Maar zaken als het ophalen en wegbrengen van mijn ouders en afleiding en begeleiding voor de kinderen moeten wel goed op voorhand geregeld worden. Een to-do lijst maken is bovendien handig om ook te delen met je familie om vooral ook geen onvoorziene zaken te vergeten.

Kerstdiner uitbesteden kan ik iedereen aanbevelen

Toen ik me bewust werdt van het werk voor het kerstdiner raakte ik toch wel redelijk in paniek. Ik had na veel avonden telefonisch overleg met mijn zus een menu samengesteld en realiseerde me dat er toch ook wel behoorlijk wat van mij verwacht zou worden. Ik heb werkelijk nog nooit voor zo een groot gezelschap moeten koken en bovendien realiseerde ik me ook dat ik hier heel veel tijd aan moet gaan inplannen t.a.v. de voorbereiding. Ik heb uiteindelijk besloten om de volledige catering door een cateraar uit Nijmegen te laten verzorgen. Dit was uiteindelijk echt de beste stap die ik kon nemen aangezien alles top was geregeld. Ik kan het een iedereen adviseren die nog niets heeft geregeld voor de kerstdagen. Het was voor mij samen met de familie een geweldige avond.