Winkelklik
Image default
Banen en opleidingen

Het verschil tussen outplacement en spoor 2 re-integratie

De Nederlandse arbeidsmarkt is onderhevig aan verschillende veranderingen en veranderingen in de behoeften van diverse bedrijven. Om ervoor te zorgen dat iedereen die getroffen wordt door deze veranderingen de juiste toegang krijgt tot nieuwe functies die bij hen passen, worden er vaak oplossingen geboden in de vorm van Spoor 2 re-integratie en Outplacement.

Als bedrijven baat hebben bij een goede strategie voor levenslang leren en veranderende behoeften, kunnen ze hun medewerkers helpen om een nieuwe carrière te starten. De twee meest voorkomende methoden in Nederland om medewerkers te ondersteunen bij de veranderde eisen van zowel de interne medewerkers als externe werkzoekende zijn: Spoor 2 re-integratie en Outplacement.

Spoor 2 re-integratie

Spoor 2 re-integratie is de meest veelvoorkomende manier waarop zieke medewerkers worden begeleid naar toekomstige banen. Als bedrijf kunt u uw eventueel zieke medewerkers selecteren voor een traject van 12 maanden om zo een nieuwe baan te vinden. Het bedrijf zorgt daarvoor dat de medewerker regelmatig wordt begeleid door professionals, zoals een loopbaanadviseur, maatschappelijk werker of psycholoog, om de medewerker de hulp te bieden die hij of zij nodig heeft. Tijdens deze twaalf maanden ontwikkelt de medewerker zijn of haar capaciteiten, vaardigheden en competenties, waardoor hij of zij beter in staat zal zijn om een relevante baan te vinden.

Outplacement

Outplacement is de meest gebruikelijke manier om mensen te helpen die hun huidige baan zullen verlaten. Als bedrijf ondersteunt u de betrokken medewerker bij het soepel doorlopen van de carrièrefase. Outplacement bestaat voornamelijk uit carrièrebegeleiding, waarbij medewerkers worden geïnformeerd over algemene arbeidsmarktinformatie, hoe ze hun vaardigheden en kennis kunnen verbeteren en hoe ze kandidatenprofielen kunnen ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor werkgevers. Outplacement is vaak de verantwoordelijkheid van de werkgever om de betrokken medewerkers terug te plaatsen in de arbeidsmarkt.

Dankzij spoor 2 re-integratie en outplacement kunnen bedrijven en medewerkers voordeel halen uit hun wisselende behoeften. Deze twee manieren helpen bedrijven om personeel te ondersteunen bij het vinden van nieuwe mogelijkheden en ervoor te zorgen dat mensen dezelfde kansen krijgen als voorheen.

https://spoor2reintegratiespecialist.nl